Mei 2012 tot augustus 2012 - Mede naar aanleiding van het vrij stellen van de tandartstarieven begin 2012 is in de samenwerking van Achmea met Independer.nl de behoefte ontstaan om op de site van Independer.nl tandartsen te kunnen vergelijken. Naast de toevoeging aan de Independer.nl website moest de vergelijkings applicatie tevens worden uitgevoerd als white-label variant waarna door toepassing van 'skins' deze variant in de websites van Achmea labels kon worden ingepast.

Tags:
Scrum - C#.NET - ASP.NET - CSS - Javascript - jQuery - SQL Server

Situatie

Vanaf het moment dat ontwikkelingen konden starten ben ik betrokken geweest bij dit project. Doordat de website van de opdrachtgever al bestaat sinds ca. 2000, is er een uitgebreid framework ontstaan waarbinnen de nieuwe module moet worden gebouwd. Dit framework bestaat uit oplossingen voor allerlei standaard behoeften die in een dergelijke website ontstaan, zoals standaard controls, content management, skin management, etc.

Taken

Mijn taken waren met name het bouwen van webpagina's en -controls, alsmede het stylen hiervan door middel van CSS. Verder heb ik meegewerkt aan het bedenken van een oplossing voor het white-label vraagstuk en heb ik een junior collega ingewerkt en begeleid.

Aanpak

Behalve bij de gangbare scrum werkzaamheden ben ik betrokken geweest bij de besluitvorming omtrent functionele en technische vraagstukken, en bij het definiïren van ontwikkel taken uit user stories. De ontwikkel taken omvatten doorgaans het ontwikkelen van user controls of pagina's, compleet met Ajax server interactie en styling conform de specificaties van de user interface designer.

Resultaat

Toen ik het project verliet was er een volledig werkende applicatie aan Independer.nl toegevoegd, alsmede een white-label variant waarin al enkele skins voor verschillende verzekeraars waren geïmplementeerd. Doordat er enkel nog enige skins te ontwikkelen waren was mijn assistentie niet langer nodig.

Naast de werkzaamheden voor de tandarts vergelijker ben ik bezig geweest met wijzigingen in het mechanisme voor vergelijking van auto verzekeringen.